Rize İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce, kurban bayramında da kontrol ve denetimlere devam edilmiştir. Kurban bayramında etlerin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamlarda yapılması önem arz etmektedir. Bu kapsamda kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve halk sağlığının korunması amacıyla; kasap ve marketlerde kurulan kıyma çekim stantları denetlenmiştir. Bu stantların ve kıyma çekiminde kullanılan alet ve makinelerin hijyen koşullarına ve insan sağlığına uygunluğu kontrol edilmiştir. Uygun olmayan koşullarda yapılan kıyma çekimlerine izin verilmemiştir.
Aynı zamanda bayramda artan şeker tüketimi sebebiyle şeker ve çikolata satış noktaları denetlenmiş olup ambalajların üstündeki etiket bilgileri ve son kullanım tarihleri kontrol edilmiştir.