Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce "12-18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" dolayısıyla Özel Bilge Okullarına "Yerli Malı" hakkında kurumumuz personelleri tarafından sunum yapıldı.
Öğrencilere Yerli Malının tanımı yapılarak yurdumuzda yetişen ürünlerin ekiminden, hasadına, hammaddenin işleyişinden rafta yerini almasına kadar geçen süreç, gıda hijyen ve güvenirliği çerçevesinde bilgiler verildi.
Yerli Malı Haftası, 120 öğrencinin aktif katılımıyla, çocuklara sağlıklı birey olmak için güvenilir gıdaya nasıl ulaşabilecekleri anlatıldı.
Geleceğin bireyleri olan çocuklarda güvenilir gıdaya yönelik bilinç ve farkındalık yaratmak amacıyla, yapılan sunumda, öğrencilere açıkta satılan yiyecekleri satın almamaları, gıda satın alırken mutlaka etiketindeki son kullanma tarihini okumalarını, protein içeriği yüksek besinler olan süt, yoğurt, köfte ve yumurta gibi gıdaları mutfak masası üzerinde bırakmamaları ve hemen buzdolabına koymaları gerektiği anlatılarak, çocuklarda farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Ayrıca; ekmek israfının ne olduğu anlatılarak; temel gıda olan ekmeğin, çöpe atılmayıp nasıl değerlendirileceği konusunda öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunuldu.