T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İyi Hijyen, Güvenilir Gıda

Yayın Tarihi : 2.11.2017

​        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Fedarasyonu arasında Genel Gıda Hijyeni konularında eğitimleri sağlamak amacıyla 18/01/2017 tarihinde protokol imzalanmıştır. Bu protokol gereği Ekmek ve Ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele Genel Gıda Hijyen Eğitimi İl Müdürlüğümüz Yakup Şanal Konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

       İl Müdürlüğümüz personellerinin sunumu ile katılımcılara; "İyi Hijyen Uygulamaları, Fırınlarda Hijyen ve Sanitasyon, Ekmek ve Ekmek Çeşitleriyle İlgili Mevzuat'' hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinasyonu Necdet ÇOKHAMUR, Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik KUMBASAR'ında katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrası değerlendirme sınavı yapılmış olup, sınav sonucunda yeterli puan alan fırın çalışanlarına 'Hijyen Eğitim Belgesi' düzenlenecektir.

       Bu protokol kapsamında düzenlenen belgelerin geçerlilik süresi 5 yıldır. Süre bitiminde eğitim tekrarlanarak yeni belgeler düzenlenmektedir.