T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Öğrencilere “Sağlıklı Beslenme ve Gıda Hijyeni ” Konulu Seminer Verildi.

Yayın Tarihi : 7.03.2018

Sağlıklı ve dengeli beslenme kültürünün küçük yaşlardan itibaren kazanılabileceği gerçeğinden hareketle öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilgilenmeleri ve olumlu davranışlar oluşturabilmeleri için  Güneysu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmayla İlçede bulunan okullarda "Güvenilir Gıda, Etiketleme, Sağlıklı Beslenme, Hijyen" konularında eğitim faaliyetleri yürütülmeye başlandı.

Güneysu İlçe Müdürlüğümüzde görevli personel tarafından ilk etapta Güneysu İMKB Ortaokulu okul öğrencilerine 7 gün boyunca toplamda 317 öğrenciye eğitim verilmiştir. Eğitimde öğrencilere Gıda Güvenliğinin Tanımı, gıda satın alırken ve tüketirken dikkat edilecek hususlar, gıda zehirlenmeleri, Ambalaj ve Etiket Bilgilerinin Önemi, Kişisel Hijyen, Gıdaların Muhafaza Yöntemleri, Mikroorganizmalarla Mücadele Yöntemleri, Gıda Kaynaklı Tehlikeler, Sağlıklı beslenme, Ekmek İsrafı, ALO Gıda 174 Hattı, alışverişte ve okul kantinlerinde gıda güvenilirliği ile el ve yüz  temizliği gibi konular örneklerle anlatıldı.